Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat is Laforsa?

“Gezond leven is zoveel meer dan gezonder eten en sporten. Het betekent ook je best doen op school, contact hebben met je omgeving en bezig zijn met je positie en kansen in de maatschappij. Het is een levensfilosofie die ik uitdraag en waar ik voor vecht.” Samira El idrissi 

“Mijn topsport mentaliteit helpt mij om jongeren in hunzelf te laten geloven en het beste uit zichzelf te halen”.

LaForsa is een organisatie die zich richt op een gezonde leefstijl onder jongeren. Onder een gezonde leefstijl verstaan wij niet alleen bewegen en gezond eten, maar ook de mentale gesteldheid, de positie in de samenleving en de relaties met de omgeving. LaForsa wil in Drachten een gezellige, toegankelijke plek creëren voor meiden. De meiden die mee doen met de LaForsa groep, kennen elkaar vaak niet. Dit kan in het begin eng zijn, maar aan het eind van de tien weken hebben de meiden er een nieuwe groep vriendinnen bij.

Hoe krijg je een positiever  zelfbeeld? Hoe herken je grenzen en geef je aan waar jouw grenzen liggen? Hoe word je zelfverzekerder en meer weerbaar? Hoe kom je erachter wat je leuk vindt en wat je later wilt gaan doen? Allemaal onderwerpen die aan bod komen tijdens de lessen van LaForsa. 

 De combinatie met sport 

Eerst een uur sporten en dan een goed gesprek; dat is globaal de aanpak van LaForsa. Diverse thema’s komen tien weken lang aan bod. Er wordt gesproken over talenten en ambities, social media, girl talk, gezonde leefstijl en over sport en bewegen. Ook wordt er een bijeenkomst georganiseerd door de jongeren zelf. Regelmatig sporten zorgt voor minder geheugen- en concentratiestoornissen. Ook de kans op psychische stoornissen zoals een depressie is kleiner, wanneer je regelmatig beweegt. Daarnaast blijkt dat sporten ook een positief effect heeft op het cognitief functioneren. 

Door als groep te sporten leren de meiden verbinden, samenwerken, zich veilig voelen, weerbaarheid en hun grenzen ontdekken. De ervaring leert dat leerlingen na een uur sport, makkelijker het gesprek aan gaan.

De thema’s 

De thema’s die centraal staan bij LaForsa dragen bij aan een positieve ontwikkeling van de meiden. LaForsa richt zich op thema’s die op dit moment actueel zijn in het leven van de jongeren. Onderwerpen waar leerlingen dagelijks mee te maken hebben. 

  • Talentontwikkeling 
  • Gezonde leefstijl 
  • Zelfbeeld 
  • Sport 
  • Weerbaarheid/Grenzen 
  • Social media
  • Girltalk

Rolmodellen  & eind evenement

LaForsa maakt gebruik van rolmodellen. Door het inzetten van inspirerende personen bereiken we de jongeren en motiveren we de jongeren om hun eigen talenten te ontdekken en dromen te volgen. De sportlessen worden onder andere gegeven door meervoudig wereldkampioen taekwondo Samira El idrissi. Met haar ervaring als topsporter en coach is zij het perfecte rolmodel om meiden in hun eigen kracht te zetten en in beweging te krijgen.


Ook wordt een LaForsa traject afgesloten door een eindpresentatie die de leerlingen zelf vormgeven. Door de vaardigheden die zij hebben ontwikkeld, zullen zij in staat zijn om zelf invulling te geven aan een slotbijeenkomst waarin zij laten zien wat ze tijdens het traject geleerd hebben. 

Advertentie
%d bloggers liken dit: